fbpx

Много българи преценят, че за да избегнат високите надценки на някои автокъщи, които правят внос на автомобили от Германия или други европейски страни, могат сами да се заемат с подобно начинание. Наистина в Интернет има доста подробно описание на това как лесно да се справите с това преживяване и при спазването на съответните правила може да направите доста изгодна сделка. За разлика от вноса на коли от Франция, при който процедурите са доста опростени то ако желаете да направите покупка на автомобил от Германия е важно да сте много добре подготвени.

Има доста административни процедури, които трябва да бъдат спазени, тъй като в противен случай можете да си навлечете не малко глоби и допълнителни такси. За да избегнете такива имате още една опция, която много българи предпочитат от гледна точка на това, че няма да се налага да се борят с бюрокрацията на немската държава. Става въпрос за ползване а услугата внос на коли по поръчка – Германия. Колкото и странно да изглежда не са малко компаниите у нас, които се занимават професионално с внос на автомобили от Европа и с оглед на това да обслужат качествено своите клиенти предоставят тази невероятна възможност, а именно да изпълнят поръчката ви за внос на избрания от вас.

Възможно е онова, което търсите като превозно средство да не бъде намерено в нашите автокъщи и автосалони за употребявани коли. Затова поръчката би било едно доста добро решение на въпроса. Идеята на ползването на тази услуга е да си спестите доста разходи. Всеки кандидат-купувач знае, че за  да отиде до Германия ще се наложи да си направи добра организация, включваща самолетен билет, резервация в хотел, дори наемане на кола, с която да обикаляте автокъщите. Определено разходите никак няма да са малко  и поради това една от причините доста сънародници да разчитат на автосалони, които предлагат услугата внос на кола по поръчка от Германия се оказва много по-приемливо. Разбира се, ако имате приятели в Германия и те поемат ангажимент да ви съдействат за откриването но идеалното превозно средство това е добре дошло, но ако нямате такава опция то тогава е най-ефективно да си изберете превозно средство от автокъща в Германия и да ползвате услугите на нашенски посредници, които могат да съдействат за осъществяването на внос.

Други важни предимства на ползването на посредник е в това, че ще избегнете административните стъпки, които задължително трябва да бъдат преминати при извършването на внос на кола от Германия. Когато се доверявате на фирма – търговец на коли то реално възлагате на нея всички тези досадни ангажименти. Проверката на автомобила и изготвянето на всички придружаващи го документи изискват добро познаване на материята и процедурите, които се спазват в Германия. Тъй като вече имат създадена схема и път за обработка на такива данни и документи фирмите вносители на коли към България няма да се затруднят в извършването на процедурата. Или с две думи вашия ангажимент като клиент е просто да посочите коя кола сте си избрали и от кой търговец. Знаете ли, че има дори фирми, търгуващи с автомобили у нас като Капитол, които дори имат собствени автосалони в Германия и по този начин имат още повече възможности да ви съдействат с намирането на перфектното превозно средство, което да бъде внесено у нас.

Лесно е, няма да направите излишни разходи, няма да се налага да се сблъсквате са административните неволи и трудности, които се оказват изключително досадни, а спокойно ще изчакате цялата тази задача да бъде свършена от вашия посредник. Ето защо е по-практично и удобно да се възползвате от услугата внос на кола от Капитол от Германия, отколкото сами да правите организация и да харчите излишни средства за да си набавите желания автомобил.