fbpx

Няма шофьор, който да не осъзнава важността на гумите, които купува за своя автомобил. Ясно е, че това са аксесоари, които имат съществена роля за безопасността на пасажерите както и стабилността на превозното средство по време на движение. Именно поради това днес ще обърнем внимание на четири основни отправни точки, които по никакъв начин не бива да пренебрегвате особено, когато се касае за личната ви сигурност и тази на хората, които возите в автомобила. Подбора на гуми се оказва не лека задача, особено за онези от Вас, за които е основно шофирането, но не и поддръжката на автомобила. Затова естествено при нужда от подмяна на гумите да търсим специалист, а не индивидуално да избираме такива, които биха се оказали неразумно или неправилно решение.

Хубавото на виртуалното пространство е това, че винаги може да ни предложи някой или друг наръчник, от които да изберем онези важни информационни потоци, които да приложим при подбора на идеалните гуми. Но въпросът е в това дали имаме време за опознаването на всяко ново препятствие, което се изпречи на пътя ни или отново се отправяме към максимално удобния и лесен модел –  доверие в професионална помощ. Като се има предвид, че гумите се квалифицират по различни показатели е добре от обща култура всеки един от нас да е наясно с някои важни специфики. Именно онези четири важни неща са в основата на това не само, че можете сами да изберете новите си автогуми, но освен това дори да поверите работата на професионалист да избегнете и възможността да бъдете измамени. Когато човек има елементарна представа то ето, че в такива случаи се елиминира и минималния шанс да бъде подведен и да му бъдат взети повече пари от реално необходимото.

И така ето ги основните четири важни правила, на които е редно да обърнете внимание при подбора на гуми:

  1. Размера. Оказва се, че какъвто и продукт да търсите на паза то размера винаги е определящ. Това естествено касае и подбора на гуми, тъй като в зависимост от марката и модела, както и габаритите на превозното средство си има специфични препоръчителни граници, в които трябва да се вместите, когато става въпрос за автомобилни гуми. В диаметър предложенията са от 13 до 22 инча, което показва, че колкото по-голям цолаж гуми ще трябва да купите то толкова по-голямо като размери е и самото превозно средство. Ако обърнете внимание ще видите, че на вратата на автомобила ви има минимални и максимални граници на цолажа на гумите, които е препоръчително да се ползват. Така няма риск да се объркате и да закупите гуми, които няма да паснат като размер.
  2. Обърнете внимание на вида на гумите. На пазара се предлагат модели за зимни условия, такива за по-високи температури, а през последните години доста висок интерес има и към всесезонните варианти за гуми. Идеята е наистина да се определи правилния вид, тъй като в зависимост от атмосферните условия и гумите, които ще трябва да ползвате също са определящи за стабилността на превозното средство.
  3. Следващата опция при избора на гуми е марката. Колкото и да ви убеждава, че няма никакво значение на кой от производителите ще заложите то имайте предвид, че не е точно така. Всъщност е от огромна роля дали ще купите нови гуми от утвърден и с позиции на пазара производител или пък тепърва стъпващ в сектора. Така, че за да не правите никакви компромиси имайте предвид, че качеството е гарантирано от онези, които държат на своите утвърдени позиции и не биха предложили нещо, което е временно като решение.
  4. На последна позиция е цената. За повечето водачи обаче е важно колко ще изхарчат за нови гуми. Не се хвърляйте в прекалено скъпи или пък твърде евтини предложения. Заложете на клас гуми, които напълно да покрият очакванията ви за стабилност и устойчивост на пътя.