fbpx

Без значение дали салона на вашия автомобил е кожен или текстилен това, което е важно да знаете, че се нуждае от периодично освежаване. Така не само се грижите за свежестта и чистотата в купето, но си доставяте истинско удоволствие от шофирането в приятна атмосфера. Над 40 % от водачите си признават, че никога до сега не са използвали услугата пране на автомобилни салони. Приоритетни за тях са текущото обслужване на автомобила като смяна на масла, покупка на нови гуми или други гарантиращи сигурността ремонти, а чистотата на купето на превозното средство остава на заден план. Предвид това, че голяма част от ежедневието ни преминава именно в автомобила е добре да се замислим и за това как да си осигурим среда, която наистина да ни удовлетворява. Вероятно дома си почиствате основно поне веднъж седмично, а защо в такъв случай неглежирате чистотата на автомобилните седалки, които могат да бъдат съпоставени с диван или друга мека мебел, която семейството използва в жилището ви?

Защо е важно да се грижите за чистота в автомобилния салон

Още с влизането сутрин в колата отпивате глътка от ароматното кафе, което цели да ви освежи и да събуди сетивата ви. Вероятно някои от вас дори закусват в автомобила, пътувайки към работното място, трети пък обичат плодови фрешове, които им действат супер зареждащо. Четвърти пък редовно пушат докато пътуват. Но всичко това по един или друг начин води до замърсяване на седалките, тавана и всички елементи в купето, до които ес докосвате. Дори да изтупате седалките или да почиствате с прахосмукачка то петната няма как да бъдат отстранени от автомобилния салон. А неизменно това до води до образуване на неприятни миризми и замърсявания, които могат да се предадат дори на дрехите, които носите.

Тук идва ролята на професионалното пране на автомобилни салони, които ще върнат блясъка на тапицерията и приятното ухание, което ще ви върне в дните, когато за пръв път сте се качили в новия си автомобил.

Етапи и ползи от пране на автомобилни салони

Има няколко етапа, през които преминава почистването и прането на автомобилни салони. В зависимост от типа на автотапицерията както и материалите, от които са изработени елементите в купето професионалните екипи използват различни методи и прилагат иновативни еко препарати, с които бързо и ефективно да извлекат замърсяванията и петната. Ако ви се струва твърде скъпо основното почистване и пране на автомобилни салони то имайте предвид, че тук се влагат не малко усилия, компетентност, квалификация и професионализъм за да бъде крайния резултат наистина фантастичен и удовлетворяващ клиента.

Предстои да ви запознаем с етапите, които са важни за ефикасността на услугата:

  • Анализ на типа на тапицерията и състоянието ѝ;
  • Активно прахосмукиране на меките тъкани с цел да се отстрани праха;
  • Третиране на силно замърсените участъци с професионални напълно безопасни за тъканите и материите  препарати;
  • Използване на деликатна четка с естествен мек косъм с цел разграждане и извличане на замърсяванията (дълбоко почистване);
  • Машинно изпиране с професионална, която под силно налягане впръсква препарат, извлича замърсяванията и извършва първично подсушаване.

В зависимост от дълбочината на замърсяването и това колко засъхнали и стари са петната е възможно да се наложи повтаряне на процедурата за да се осигури оптимално добър резултат.

Имайте предвид, че прането на текстилни седалки изисква и определен период от време за естествено сушене. Именно поради това професионалните екипи, които предлагат услугата пране на автомобилни салони препоръчват процедурата да се извършва при температура над 20 °С. Така ще улесните естествения процес на подсушаване на седалката в сравнително кратък срок, който варира между 30 минути и 2 часа.

Не само чисто, но и приятно ухаещо ще бъде купето ви, защото повечето професионални фирми извършващи услугата пране на седалки на автомобили предлагат и възможност за избор на аромат, с който салона да бъде ароматизиран.