fbpx

Много често, след нужда от основен ремонт на двигателя, поради скъсан ангренажен ремък например, водачите предпочитат да закупят втора употреба аналог. Сега ще видим необходимо ли е водородно почистване след покупката и какво означава това? Как да направим правилния избор? Ще разберем също на достъпни цени ли е продажбата на авточасти втора употреба, като бутала, вакуум помпи, валове, глави и турбини в онлайн обявите на Carco.bg?

Какво е водородно почистване на двигател

При покупката на агрегат втора употреба и отделните му авточасти е редно той да се почисти основно чрез водород. Това е особено наложително ако е експлоатиран в градски условия. Процедурата се препоръчва на всеки 50 000 км. пробег и на всеки 20 000 след това. Почистването на двигателя с водород премахва отлаганията и нагарите върху цилиндрите. Водородните йони взаимодействат със саждите и твърдите отлагания, изхвърляйки ги през изпускателната система под формата на въглероден диоксид.

Как да изберем правилния двигател

Изборът е доста обширна тема, която обаче би объркала начинаещия водач, на който му предстои покупката на употребявани авточасти. Краткият вариант при избора е да проверите в интернет с какъв мотор всъщност работи съответния модел и марка автомобил? По-долу ще разгледаме разликите и особеностите между двата вида. Важно е също да проверите:

  • Разположението и броя на клапаните;
  • Каква скоростна кутия използва;
  • Редови или V-образен агрегат.

Добър вариант е при избора да се консултирате със специалист в областта, който да вземе под внимание всички необходими параметри и да Ви съдейства.

Колко често трябва да сменям маслото

За смяната на маслото няма определени параметри, защото то зависи от начина, по който експлоатирате автомобила си, неговия двигател и отделните авточасти. Съществуват ориентировъчни интервали от изминат пробег, при които експертите съветват да се сменя смазочната течност. Производителите на различните автомобили основно препоръчват смяната да се извършва на всеки 15-20 хил. км пробег, но това са силно усреднени показатели, които не важат за всички условия на експлоатация.

Какви са главните разлики между дизеловия и бензиновия двигател

Основно, двигателите с вътрешно горене в Carco.bg се делят на дизелови и бензинови. Всеки от тях има своите предимства и недостатъци. Например, бензиновите са по-често срещаните модели, авточастите им са по-евтини, но са с по-малки експлоатационни ресурси и притежават отделна запалителна система.

Дизеловите модели се характеризират с висока ефективност и с по-нисък разход на гориво. Тяхна чувствителна точка обаче е горивната камера, която силно се влияе от качеството на горивото. В същото време, техните авточасти и ремонтни дейности са по-скъпи.

За Вашия бензинов или дизелов агрегат в онлайн обявите на Carco.bg на достъпни цени се предлагат втора употреба авточасти, като бутала, вакуум помпи, валове, глави и турбини.