fbpx

Застраховките Автокаско са от типа доброволни, което дава право на избор на собствениците на превозни средства сами да решават дали имат нужда от такъв тип застраховане или не. Естествено, че всяка една от застраховките, предлагани на пазара си имат своите предимства, а като рискове и потенциални щети, които може да понесе лек или тежкотоварен автомобил наистина е добре да сме подготвени. Тенденциите за увеличаването на автопарка в страната ни е една от предпоставките за увеличаването на пътните инциденти. Това от своя страна води и до последици, които безспорно са свързани с не малко разходи по ремонт, частично или пълно възстановяване на суми, които са равносилни на нанесените на превозното средство щети.

Именно в това се състои идеята днес все повече шофьори да проявяват интерес към застраховката мпс каско, тъй като това е една превантивна мярка за опазване на тяхната собственост.

Три основни причини да сключите Автокаско застраховка.

  1. Ако си мислите, че кражбите на автомобили са останали в миналото и мутренските времена са отминали то се лъжете. Все още има бум на кражбите на автомобили, които се разфасоват в затънтени селища и гаражи и превозното средство се разпродава на части. Имайки предвид, че едва 10 % от кражбите на автомобили са разкрити и собствениците са си върнали собствеността то ето, че всеки от нас е добре да се замисли дали това не  е една сериозна причина да сключи каско застраховка като един от рисковете да бъде именно кражба и грабеж. Не е гаранция, че и вие няма да попаднете в статистическата извадка на пътна полиция, което е сериозен мотив да се замислите за това как да защитите току що инвестираните средства в нов автомобил.
  2. Сигурно си мислите, че след като сте паркирали на заплатеното от вас паркомясто в затворения комплекс, в който живеете, то превозното ви средство е на сигурно място. Вероятно от кражба до някаква степен сте защитени, но дали можете да си гарантирате, че съседката, която преди месец се е сдобила с шофьорска книжка може да паркира съобразно правилата. Не бихте желали да осъмнете със счупен стоп, чиито щети следва да си заплатите сами, нали! Ето защо една от причините да помислите за МПС каксо застраховка  е да се предпазите от злоумишлени действия от страна на трети лица, дори и ако колата е в покой.
  3. И тъй като никой не е застрахован от пътни инциденти то ето, че една от основните причини за сключването на Каско застраховките са именно високия риск от това да попаднем в подобна ситуация. Имайки предвид, че не всички щети се поемат от полицата Гражданска отговорност то е напълно естествено да помислим и за друга алтернатива да защитим своето превозно средство.